Praktische Info

Waar?

De lokalen van Chiro Gruitrode bevinden zich in de Edmond van Bocholtzstraat 8 (achter de lagere school, kleutergedeelte). Elke afdeling heeft zijn eigen lokaal en we beschikken over een ruim grasveld. Het huren van deze lokalen is niet mogelijk.

Voor Wie?

Chiro Gruitrode is voor alle jongens en meisjes vanaf het eerste leerjaar. Naargelang je leeftijd/leerjaar word je ingedeeld in één van de zes afdelingen:

 • Ribbels: 1ste en 2de leerjaar (6 – 8 jaar)
 • Speelclubs: 3de en 4de leerjaar (8 – 10 jaar)
 • Rakwi’s: 5de en 6de leerjaar (10 – 12 jaar)
 • Tito’s: 1ste en 2de middelbaar (12 – 14 jaar)
 • Keti’s: 3de en 4de middelbaar (14 – 16 jaar)
 • Aspi’s: 5de middelbaar (16 – 17 jaar)

Wanneer?

Iedere zondagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur hebben wij een spetterende activiteit klaarstaan. Soms is er een zondag geen Chiro, maar die uitzonderlijke zondagen staan altijd vermeld in het Chirokrantje en op de website.
Ook nemen we jou graag mee op ons jaarlijks bivak. Dat zal dit jaar doorgaan van 13 juli tot 20 juli in Mol.

Hoeveel kost het?

 • Lidgeld
  Chiro kost niet veel geld. Omdat de werking echter financiële middelen nodig heeft om te bestaan, vragen wij jaarlijks een kleine lidmaatschapsbijdrage van 20 EUR. Een groot deel hiervan gaat naar de verzekering. De leiding zal gedurende de tweede helft van oktober langskomen om het lidgeld op te halen.Wat zit er allemaal in die chiroverzekering?
  – de burgerlijke aansprakelijkheid
  – ongevallen (vb. voet verstuiken)
  – rechtsbijstand
  >>> let op: persoonlijke bezittingen zijn niet verzekerd!
 • Uniform
  Hoewel we niemand verplichten om een chiro-uniform te dragen, sporen we toch iedereen aan om er eentje te kopen. De chirokledij wordt gewoonlijk gedragen op zondagnamiddagen, uitstapjes, kamp… Aangezien we onmogelijk alle artikelen uit het Chiro-assortiment kunnen aanbieden, hebben we zelf een selectie gemaakt die bestaat uit een rode t-shirt met opdruk (tussen de 18 en 22 euro), een blauwe trui met kap en met opdruk (rond de 25 euro) en een beige rok, short of broekrok (tussen de 30 en 33 euro). Dit assortiment zal je kunnen passen en bestellen op onze jaarlijkse pasdag. Deze zal doorgaan op zondag 10 oktober.
 • 4-uurtje
  Iedere zondag wordt er voor de leden een 4-uurtje voorzien dat bestaat uit koek en drank. Op het begin van de Chiro kunnen de leden een koek- en drank-kaart kopen voor 5 euro. Met deze kaart kunnen ze 6 keer koek en drank krijgen.

Dat wil ik wel eens proberen!

Natuurlijk wil je eerst eens proberen of chiro wel iets voor jou is. Dat kan! Gedurende drie zondagnamiddagen mag je volledig gratis komen proberen. Wil je je daarna inschrijven, spreek dan gewoon één van je leiders/leidsters aan en zeg dat je het inschrijvingsformulier wil invullen. Zit je toch nog met vragen over het een of ander, aarzel dan niet en neem contact op met de verantwoordelijke van jouw afdeling (de admin) of met onze hoofdleider Emiel Van Baelen (zie contact).